Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
verwentips-voor-papa

Verwentips voor papa!

18 juni 2015
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Weetjes...

  • We vierden in Nederland eerder moederdag dan vaderdag!
  • In 1937 vierden we in Nederland voor het eerst vaderdag.
  • De traditie is over komen waaien uit Amerika, waar vaderdag rond 1909 ontstaan is.
  • Vroeger vierden we vaderdag in oktober, maar later is dat veranderd naar juni.
  • Het meest gegeven cadeau op Vaderdag is een geurtje uit de parfumerie. Ook sokken of scheerapparaten worden veel gegeven. Dan kan je toch beter gaan voor een zelfgemaakt cadeau, zoals een mooie gehaakte stropdas! ;-)


Tip 1: laat papa lekker uitslapen

Die vader is dan wel een stoere vent, maar wat hij op vaderdag eigenlijk wel heel graag wil doen is eerst even lekker uitslapen! Het hele jaar is hij druk in de weer voor iedereen, dus je maakt hem blij door het ontbijt op bed niet te vroeg naar boven te brengen.

Wanneer hij uitgerust wakker wordt, breng hem dan een heerlijk ontbijt met stevige kost. Kies bijvoorbeeld voor een lekker gebakken ei met spek of een omelet. Als je vervolgens je zelfgemaakte stropdas aan hem geeft dan kan de dag meteen al niet meer stuk! 

Tip 2: leer een gedicht uit je hoofd

Vaders vinden het leuk als ze in het zonnetje worden gezet met een gedicht(je) wat gaat over hoe knap en stoer ze zijn. Het is tenslotte vaderdag en dan mag dat! Het is fijn voor papa om complimenten te krijgen en al helemaal via een uit het hoofd geleerd gedicht! Wanneer kinderen zelf een vers of gedicht hebben bedacht dan is hij vast extra trots! Geen inspiratie? Dan hebben wij nog wel een tip voor een leuk gedichtje:

Papa is mijn beste vriend
dat wist ik al heel snel
want mag ik iets van mama niet
dan lukt het bij jou wel
Jij bent zo groot, zo lief, zo stoer
zo wil ik ook graag zijn
Dus daarom, papa
help je mij
om net als jou te zijn?


foto-2-tips

 

Tip 3: ga voor een stoere acitiviteit 

Vaderdag is een perfecte dag om er met elkaar op uit te gaan. Bedenk bij jezelf wat jouw vader leuk vindt en ga dat die dag doen! Of is er misschien nog iets wat hij altijd al had willen doen, maar nog nooit heeft gedaan? Denk bijvoorbeeld aan een leuke sport, zoals golfen, waterskiën of zeilen! Of wat dacht je van parachutespringen? De manier voor alle papa's om te laten zien wat ze écht durven!

Tip 4: ga samen naar de film

Papa's houden van films! En wat is er nou leuker dan met zijn allen naar de bioscoop? Kies een film die papa leuk vindt, haal een lekkere bak popcorn voor hem en geniet daarna met zijn allen van de film! Tags: Inspiratie, Lifestyle, Vader, Vaderdag, Stropdas« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer