Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
boekenplankfacebook

Winterboeken top 5.

14 december 2015
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


De winter staat nu écht voor de deur! Zou het nog gaan sneeuwen? En kunnen we misschien nog wel schaatsen? Wie weet... Wat we in ieder geval wél zeker weten, is dat jij deze winter heerlijk aan de slag kunt met de creatieve boeken uit onze 'Winterboeken top 5'! De boeken zijn natuurlijk ook erg leuk om cadeau te doen voor de feestdagen! 

Boek 1: Breien met Tweedgaren - Forte Creatief

Vinden jullie Tweed ook zo mooi? Vooral voor de winter! En er is steeds meer keuze uit de meest prachtige soorten garens. Tweedgaren is een garen van honderd procent wol in prachtige natuurlijke kleuren. Het garen heeft een beetje een onregelmatige draad, met hier en daar een contrasterend kleuraccent, waardoor het breiwerk een tweedachtig uiterlijk krijgt.

In het boek 'Breien met Tweedgaren' zijn prachtige modellen verzameld, allemaal gebreid met tweedgaren. Er staan eenvoudige projecten in, maar er is daarnaast ook een mooie collectie kleding opgenomen voor vrouwen, mannen en kinderen. Tot slot zijn er ook patronen te vinden voor accessoires om je huis aan te kleden. Een heerlijk winters boek gericht op veel verschillende projecten waar iedere breiliefhebber enthousiast van wordt! 

Boek 2: Pyjama party - Hilde Leysen en Linda Allonsius

Wat is er heerlijker voor kids in de winter dan het dragen van een lekkere warme pyjama? Daarnaast is een pyjama een ideaal kledingstuk om met naaien te starten, om met tricotstoffen te experimenteren, om je baby, je (klein)kind, je neefje of nichtje te verrassen. Inspiratie vind je volop in dit boek! 

Met de duidelijke instructies, de stap-voor-stapfoto's en de patronen op ware grootte kun je zo aan de slag. Je kunt zo een heerlijke warme en winterse pyjama maken en daar een kindje heel bij mee maken... 

Boek 3: Hollands welgaren - Maaike van Koert

Helemaal in stijl met haar blog creJJtion en het boek Puur Haken, is Maaike van Koert nu gekomen met het boek Hollands Welgaren; haakmomenten en breigeluk! Het echte Hollandse leven staat centraal in dit boek en op de mooie foto's zijn ook heerlijke hollandse en winterse taferelen te zien. 

In dit boek vind je een overzicht van haar creatieve werk op het gebied van haken en breien, maar ook naaien, borduren en koken. In haar patronen maakt zij uitsluitend gebruik van pure, natuurlijke materialen. Kortom het totaalbeeld van de landelijke levensstijl waar we in deze drukke tijd zo enorm van kunnen genieten. 

Boek 4: Breien en haken met dikke naalden - Hanna Charlotte Erhorn

Wat past er meer bij de winter dan lekker dik en chunky garen? Maar, om daar mee aan de slag te gaan moet je natuurlijk wel de technieken leren die erbij horen. Dit boek helpt je daarmee op weg! 

Pak snel je dikke brei- en haaknaalden en maak in een paar uur een prachtig woonaccessoire of leuk kledingstuk. Met 35 tijdloze projecten, geschikt voor zowel ervaren breisters en haaksters als beginners. Er zit ook nog een handige gids bij, waarin de belangrijkste haak- en breitechnieken stap voor stap worden uitgelegd.

Boek 5: Scoodie! -  Magdalena Melzer en Anne Thiemeyer

Deze winter hipper dan ooit: de capuchonsjaal, of wel de scoodie! Die wil jij toch ook hebben? Maak hem snel voordat de temperaturen echt onder het nulpunt zakken. Scoodies zijn behalve warm ook trendy om te dragen.

In 'Scoodie!' van Magdalena Melzer en Anne Thiemeyer staan 20 haakpatronen voor scoodies in veel verschillende stijlen en kleuren. Met de stapsgewijze haakpatronen en stap-voor-stapillustraties kunnen zowel beginnende als gevorderde haaksters scoodies haken.
 Tags: boeken, Wintersjaal maken, Haken, Zelfmaakideeën, Naaien, Trend, Breien, Winter, Recensie, Boek« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Boek Breien met Tweedgaren
059.00914
€ 19,95


2.
Boek Pyjama Party
059.31040
€ 24,99


3.
Boek Hollands Welgaren
059.99454
€ 19,95


4.
Boek Breien en haken met dikke naalden
059.10722
€ 15,00


5.
Boek Scoodie
059.18220
€ 14,99


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer