Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
brandbox-bollen-clair

Breiboeken Top 5

24 januari 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Knittergekke Brei-ideeen

1. Knittergekke brei-ideeën
Aan de hand van dit boek leer je breien zonder breinaalden met de Knifty Knitter. De Knifty Knitter is een breiring die doet denken aan het ouderwetse punniken. In het boek staan 20 zelfmaakideeën voor je huis waarbij de Knifty Knitter op originele wijze is gebruikt.

Auteur: Ivanka Mos - 
Uitgeverij: Tirion Creatief

Brei de leukste dierenmutsen

2. Brei de leukste dierenmutsen
Dierenmutsen zijn helemaal hip deze winter. Zelfgemaakt zijn ze helemaal hot! In dit boek vind je 15 eenvoudige breipatronen voorzien van duidelijke geïllustreerde instructies. Geschikt voor beginners en gevorderden.


Auteur: Vanessa Mooncie - Uitgeverij: De Lantaarn

Breien voor binnen

3. Breien voor binnen
Heeft het breivirus jouw huis al veroverd? Gebreide kussentjes, lampenkappen en plaids zijn niet meer weg te denken uit een modern interieur. In dit boek staan 30 patronen van de leukste woonaccessoires. Dankzij de stap voor stap-uitleg is dit boek geschikt voor beginners en gevorderden.

Auteur: Melanie Porter -
 Uitgeverij: Becht.

Visserstruien

4. Visserstruien breien
Decennialang droegen Nederlandse vissers specifieke truien die qua patroon en breitechniek kenmerkend waren voor de vissersplaats waar zij woonden. Stella Ruhe dook de geschiedenis is en verzamelde vele motieven, werkte de patronen opnieuw uit en liet truien in moderne garens breien.

In dit boek vind je van alle truien historische en nieuwe foto's, schets- en teltekeningen. De truien zijn niet los te zien van hun historische context. Daarom begint dit boek met wetenswaardigheden over de vissers, hun vrouwen en de geschiedenis van hun gebruiken en uiteraard de truien.

De combinatie van historie en eigentijdse patronen maakt Visserstruien een uniek boek waaraan breisters (en breiers), maar ook cultuur- en erfgoedliefhebbers urenlang kijk-, lees- en breiplezier kunnen beleven. Auteur: Stella Ruhe - Uitgeverij: Forte Uitgevers

Noors breien

5. Noors breien met Arne en Carlos
Het Scandinavische ontwerpersduo Arne en Carlos neemt je mee naar hun thuisland Noorwegen. Naast verhalen en anekdotes over de breitraditie die het land rijk is, vind je in dit boek maarliefst 30 breipatronen. Van plaids tot mutsen, sjaals en wanten met karakteristieke Noorse prints. Heerlijke wollen breisels uit het noorden om warm de winter door te komen! Geschikt voor beginners en gevorderden.

Auteurs: Arne Nerjordet en Carlos Zachrison - Uitgeverij: Tirion


Wil je deze boeken bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.Tags: Cadeau, Arne en Carlos, Groovy Knitter, Dierenmutsen, Breiboeken, Knifty knitter, Breiring, Truien breien, Visserstruien« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties
Amber 28 februari 2014, 16:48uur

Mooi lijstje met breiboeken. Komt er ook een lijstje met top 5 haakboeken? Groet, Amber


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer