Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
memory-box

Memory Box

13 februari 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Al je dierbare herinneringen netjes opgeborgen in deze romantische Memory Box die je zelf decoreert met vrolijke cupcakes. Leuk om voor jezelf te maken maar ook origineel om cadeau te geven bij een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of geboorte. Voor dit cupcakemotief maakten we gebruik van zelfklevende stof bedrukt met patchworklapjes.

Benodigde materialen Memory Box

Benodigde materialen
 

 • Dozenset Pallra (IKEA)*
 • Zelfklevende stof Patchwork Blauw (art. 069.1123, kleur 259)
 • Zelfklevende stof Patchwork Roze (art. 069.1123, kleur 786)
 • Knoopjes Parel (art. 009.LI061S)
 • Knoopjes Hart (art. 009.LI061S)
 • Kant Roosje (art. 009.LI097S)
 • Kant Schulprand breed (art. 009.LI061S)
 • Kant Schulprand smal (art. 009.LI096S)
 • Hobbyschaar (medium)
 • Fijn hobbyschaartje waarmee je ook rond kunt knippen
 • Hobbylijm of textiellijm
 • Clover White Marking Pen of krijtje
 • Metaaldraad
 • Wit stevig handgaren + naald
 • Roze borduurgaren + borduurnaald

*) De dozenset Pallra bestaat uit vier dozen. Van deze dozenset gebruikten wij alleen de grote roze en de twee kleine roze.
 

Memorybox Groot Close Up

Werkbeschrijving grote doos
Wij adviseren je deze werkbeschrijving eerst helemaal door te lezen voordat je gaat beginnen.

Stappenplan Memorybox

Print de patroondelen uit (zie PDF onderaan deze pagina). Controleer of je printer goed staat ingesteld t.a.v. de ware grootte van het patroon.
Knip van een cupcakevorm een deel A en een deel B uit en gebruik deze om uit de diverse stofprintjes te knippen (foto 1 en 2). Neem de cirkelvorm over en trek m.b.v. de markerpen of een krijtje de vorm om op de deksel (foto 3). Knip uit het smalle kant met de schulprand stukjes van respectievelijk 1 cm. / 2 cm. / 4,5 cm. / 8 cm. en 11 cm. voor de cupcakestandaard. 
Vouw het patroon in de lengte dubbel en leg op de cirkel (foto 4). Markeer met de marker of het krijt het midden van de cirkel en de hoogten van de cupcakestandaard. Leg alle patroondelen en de kanten lintjes op de betreffende plaats en plak alles vast: bij de stof haal je het folie van de achterzijde en het kant wordt gelijmd (foto 5 en 6). Neem het kant met de roosjes en lijm dit rondom op de cirkelvorm (foto 6).

Fotostappenplan Decoraties

Cupcakes decoreren

Kanten rozetje met parelknoop 
Voor een klein dubbel rozetje:
Neem een stukje breed kant van 8 cm. met een schulprandje aan weerszijden. Neem een stukje stevig handgaren en zet dit vast aan het uiteinde van het kant. Rijg het garen over het midden van het kant door en trek aan zodat het rimpelt (foto 3 en 4). Vouw het kant dubbel en naai het rozetje dicht. Plak het rozetje op de cupcake. Maak een klein gaatje in het karton in het hart van de rozet (m.b.v. spijker en hamer of priem, foto 5). Haal een ijzerdraadje door het knoopje, steek het ijzerdraad door het gaatje en vouw om als een splitpen (foto 6). 
Voor een groot enkel rozetje:
Neem een stukje breed kant van 8 cm. met een schulprandje aan weerszijden. Rijg met handgaren langs de rand door en trek aan tot het kant rimpelt (foto 1 en 2). Stik de uiteinden aan elkaar.

Hartjesknoopjes
Neem een stukje roze borduurgaren steek aan de voorzijde in en laat een stukje borduurgaren uitsteken (foto 7). Haal het garen twee keer door en eindig aan de voorzijde met een dubbele knoop. Knip het draad af en maak flosjes van de uiteinden (foto 8). Lijm het knoopje op de cupcake.

Roezelrandje met parelknoop
Neem een stukje breed kant (aan een zijde geschulpt) van 6 cm. Rijg langs de rechte kant een draad (met stevig handgaren) en trek aan zodat het gaat rimpelen. Eindig met een knoopje. Lijm het kantje op de cupcake en zet parelknoop vast zoals hierboven beschreven. 

Klein doosjes met cupcakes


Werkbeschrijving kleine doosjes
Neem de patroondelen D en E over van het patroonblad. Knip de cupcakes uit de stof en plak op de doosjes. 
Strik met parelknoopje: neem een stukje kant en plak vast (foto 8). Bevestig het knoopje zoals hierboven beschreven.
Kanten rozetje met hartjesknoop:
Neem een stukje breed kant en rijg aan een zijde over de lengte een draad (stevig handgaren). Trek aan en maak een rozet. Stik uiteinden aan elkaar vast. Lijm het rozetje op de doos met hierop een hartjesknoop (zie beschrijving hierboven).


Werkbeschrijving Memory Box (PDF) Patroondelen Memory Box (PDF)


Tags: Clayre & Eef, Zelfklevende stof, Vintage kant, Vintage knoopjes, Hartvormige knoopjes, Kant, Plakbare stof« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

  Reageer