Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
decoreren-met-linnen-tape

Decoreren met linnen tape

4 juli 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Werkbeschrijving zelfmaakideeën met linnen tape

Waxinelichtjes decoreren.

Theelichtjes als een klein bedankje.


Waxinelichtje met schulprand.

Een theelichtje voor een speciaal persoon.

Waxinelichtjes
Je hebt nodig: een groot waxinelichtje in een kleur - Linnen fabric tape (art. 017.1135)  - Stempelsetje met alfabet (HEMA) - Eventueel: Schulprandschaar.
Knip een stuk van 20 cm. van het tape en stempel de gewenste tekst erop. Wij adviseren je met het stempelen eerst te oefenen op papier zodat je kunt zien hoe groot de afstand van de letters moet zijn. Voor een extra romantisch tintje kun je het tape aan een zijde afwerken met een schulprandschaar.

Tip: neem een paar verschillende waxinelichtjes en zet er teksten op die bij elkaar een wens vormen! 

Minislingertje van linnen tape.

Minislingertje
Knip stukjes linnen tape (art. 017.1135) van 5 cm. Vouw dubbel met de goede kant naar buiten. Stempel op een zijde een letter. Maak zo een woord, wens of zin. Neem een stukje gekleurd koord (art. 019.126). Haal het folie van het tape en vouw de stukjes tape om het koord. Knip een puntje in het tape.

Tip: Je kunt deze minislingertjes op vele manieren gebruiken. Hang ze aan een prikbord of letterbakje, plak ze op een cadeau of kaart of bind de uiteinden aan twee grote taartkaarsen en zet ze op een taart.

Flesje met naam.

Tafelschikking
Als je de tafel moet dekken voor een groot gezelschap, zet dan glazen flesjes of glaasjes neer met een bloem. Hierop plak je stijlvolle labels van fabric tape met de namen van de gasten.

Cadeautape

Cadeautape
Pak een cadeautje extra persoonlijk in met dit mooie linnen tape. Stempel de naam van de jarige erop. 

Kaars versierd met linnen fabric tape.

Cadeaukaars
Een eenvoudige kaars wordt een persoonlijk bedankje beplakt met linnen tape en bloemetjes gemaakt van tape. Lees hieronder hoe je bloemetjes maakt met fabric tape.

Bloemen maken met Fabric Tape

Bloemen maken met fabric tape
Neem een stuk tape en vouw het zo dubbel dat je nog een stuk van de plakzijde zichtbaar blijft (1). Knip het tape aan de vouwkant in met kleine knipjes (2). Leg de strook met de klevende zijde naar onderen en modelleer een bloem (3 en 4). Zet de bloem vast op de kaars en prik er een speld in met een parelmoer knopje.
Je kunt ook een bloem maken door het tape te verwijderen (5) en het tape vervolgens te modelleren in een wat grovere bloemvorm (6). Zet er een sierknoopje op.

Bloem maken van fabric tape.

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.   


Werkbeschrijving Decoreren met Fabric Tape (PDF).


Tags: Fabric tape, Linnen tape, Textiel tape« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties
CraftKitchen 16 september 2015, 15:54uur

Hoi Astrid! Helemaal geen domme vraag hoor! Linnen tape is echt van 100% linnen gemaakt en heeft ook echt de 'look' van linnen. Maar, soms wordt het ook wel textieltape of fabrictape genoemd. Wat dat betreft is er dus niet veel verschil. Dit plakbare linnen fabrictape is 20mm breed en er zit à 2 meter op een rolletje. Wanneer je 20 cm tape gebruikt voor één kaars kan je ongeveer 10 kaarsen versieren met één rolletje. Het linnen tape is o.a. hier te koop: http://www.ellenfashion.nl/fournituren/lint/goud-lint-3-cm-breed-detail. We hopen dat je hiermee verder kunt, anders horen we het graag!


Astrid 16 september 2015, 11:02uur

Hallo, Hoeveel rollen tape heb ik nodig als ik 100 kaarsen wil versieren? Wellicht een domme vraag, maar wat is het verschil tussen fabric tape, linnen tape en textiel tape? In afwachting van uw reaktie, mvg Astrid


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer