Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
fabric-tassel-garland

Fabric Tassel Garland

2 augustus 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Deze vrolijke slingers zijn niet alleen leuk voor een feestje maar staan ook heel decoratief in de kinderkamer of in een hoekje van de woonkamer. De oorspronkelijk uitvoering van papier is natuurlijk superleuk maar het voordeel van een stoffen variant is dat je er langer plezier van kunt hebben en de kwasten verkleuren niet!

Benodigde materialen
Lapjes stof in rood-wit-tinten ReStyle (gestipt, fijngeruit, gebloemd, geweven en effen (art. 069.9003.722 / 069.9001.722 / 069.9008.722 / 069.9012.722 / 069.9011/722) – Rolsnijder (art. 022.611370) en snijmat (art. 022.611386). Als je geen rolsnijder en mat hebt, kun je ook een scherpe stofschaar gebruiken en knippen in plaats van snijden.

Stappenplan Fabric Tassel Garland.

Werkbeschrijving
Wij adviseren je deze werkbeschrijving eerst door te lezen voordat je gaat beginnen. Uit een lap stof kun je twee ‘tassels’ halen. Knip uit de lap twee lapjes van 25 x 60 cm. Markeer de lap met spelden in het midden en vanaf het midden gemeten aan weerszijden op 6 cm. (foto 1). Snij met de rolsnijder (of knip met de schaar) reepjes in de stof TOT AAN de gemarkeerde punten (foto 2 en 3). Rol nu de stof zo strak mogelijk op (foto 4). Vouw de rol dubbel en knoop een reepje van dezelfde stof of een andere om de ‘tassel’ (foto 4 en 5). Hang de tassels aan een lint of koord.

Tips

  • Maak eens een slinger van ‘mini-tassels’. Leuk voor aan een kastje of kinderbed.
  • Maak één losse ‘tassel’ als kwast voor aan een deurknop, kastdeursleutel of tashanger. 
     

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten. 
 


Werkbeschrijving Fabric Tassel Garland (PDF).


Tags: Bruiloftsslinger, ReStyle Fabrics, Fabric Tassel Garland, Stoffen slinger« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer