Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
mobile-voor-meiden

Mobile voor meiden!

30 juli 2015
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Mobile: makkelijk te maken, vrolijk resultaat!

Wanneer je een mobile ophangt in een kinderkamer geeft dit een vrolijk en gezellig effect. Het maken hiervan hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Voeg de producten samen zoals jij dat wilt en maak zo jouw unieke mobile met behulp van MDF, stofjes, garen, lintjes en bandjes! 

Benodigde materialen

- MDF mobile 087.1045
- Deco painter 008.012234 kleur 227
- 2 vilten lapjes 082.3, kleur 3685 1x en 3807 1x
- Restyle stof Sweet 0.5 mtr 069.1111
- Nylon kant 009.4337, 2 mtr verdeelt over kleur 786 en 722
- DMC garen 011.117MC kleur 666 en 604
- Durable lifestyle 010.54 kleur 238 en 219
- Wattine 030.16.70
- Vliesofix 025.236220
- Patroonpapier 044.440001
- Aslan 079.8250
- Hobby mes 022.611395
- houtlijm


Haaktermen

- l = lossen
- v = Vasten
- hv = halve vasten
- stk = stokje
- dstk = dubbel stokje

 

Benodigde materialen

Schilder met de decopainter de zijkanten van de MDF hanger (vergeet niet de binnenkanten van de rondjes ook mee te nemen). Bepaal welke delen van de stof je op de hanger wil hebben, je moet in totaal 4 stukken uitknippen. Plak op elk stuk aan de verkeerde kant van de stof aslan. Plak vervolgens een kant van de MDF hanger met stof, goed vastdrukken. Snijd de overstekende stukken, de binnenkanten van de circkels en de uitsparing voor het deel waar de hager in elkaar schuift, met het hobbymes weg.

Neem hartpatroon 1 (zie volgende pagina) over op patroonpapier. Teken op het roze vilt 3 keer het hartpatroon knip deze uit. Kies een dessin uit de Restyle stof die je wilt gebruiken. Teken het hartpatroon 3 keer op de stof, knip deze uit. Teken op de wattine 3 keer het hartpatroon en knip deze uit. Knip uit het rode nylon kant 3 stukken van 30 cm. Neem een hartje uit vilt, een hartje uit wattine en een hartje uit de Restyle stof leg deze op elkaar. Leg een stuk nylon kant bovenaan in het midden tussen de laag wattine en het vilt. Zet het geheel op een paar punten met spelden vast zodat het niet van elkaar kan schuiven. Naai het geheel met de hand met behulp van het borduurgaren op ongeveer 3 mm van de rand vast. Herhaal dit voor alle stoffen hartjes.

Neem het circkelpatroon (zie volgende pagina) over op patroonpapier. Teken op het rode vilt 6 keer het circkelpatroon, knip deze uit. Neem hartpatroon 2 (zie volgende pagina) over op patroonpapier. Kies een dessin uit de Restyle stof die je wilt gebruiken. Strijk een stuk vliesofix op de stof. Teken het hartpatroon 6 keer op de stof, knip deze uit. Strijk op elke uitgeknipte circkel van vilt een hartje. Teken op de wattine 3 keer het circkelpatroon en knip deze uit. Knip uit het roze nylon kant 3 stukken van 30 cm. Neem twee vilten circkels en een circkel uit wattine, leg deze op elkaar. Leg een stuk nylon kant bovenaan in het midden tussen de laag wattine en het vilt. Zet het geheel op een paar punten met spelden vast zodat het niet van elkaar kan schuiven. Naai het geheel met de hand met behulp van het borduurgaren op ongeveer 3 mm van de rand vast. Herhaal dit voor alle vilten circkels.

Haak 6 rode en 6 roze hartjes volgens het haakpatroon hieronder. Rijg telkens twee gehaakte hartjes aan elkaar (hiervoor leg je twee hartjes met de verkeerde kanten op elkaar en haal je een draad van het
haakkatoen heen en weer door de v-tjes van de laatste gehaakte vasten). Maak als je helemaal rond bent de uiteinden aan elkaar vast en zorg ervoor dat je in het midden een draad van 30 cm overhoudt. Herhaal dit voor alle hartjes, zodat je in totaal 6 dubbele hartjes (3 rode en 3 roze) over hebt.

Smeer een klein beetje houtlijm op de vrijgelaten MDF delen en schuif de hanger in elkaar. Als laatste hang je alle gemaakte ‘ornamenten’ op verschillende hoogtes aan de mobile (zie voorbeeld).


Haakpatroon

- 5 l
- Sluit ring met een hv in de eerste beginlosse
- 4 dstk in ring
- 4 stk in ring
- 1 l
- 1 dstk in ring
- 1 l
- 4 stk in ring
- 4 dstk in ring
- Sluit met hv in ring
- 2 v
- 2 dstk
- 3 dstk
- 2 dstk
- 2 dstk
- 2 stk
- 2 stk
- 1 stk
- 1 stk
- 1 dstk
- 1 stk
- 1 stk
- 2 stk
- 2 stk
- 2 dstk
- 2 dstk
- 3 dstk
- 2 dstk
- 2 v
- Sluit met een hv in ring
- 1 v
- 2 v (herhaal dit 7 keer)
- 1 v (herhaal dit 18 keer)
- 2 v (herhaal dit 7 keer)
- 1 v
- Sluit met hv in ring
- Hecht af

patronen

 


Download hier de gratis werkbeschrijving van de vrolijke mobile



« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 





Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.




Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer