Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
zomerse-kimono

Zomerse Kimono!

2 juli 2015
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Een Kimono is een heerlijk luchtig kledingstuk, dus goed te dragen als het buiten warm is. Draag hem over een lange jurk, of met een shirtje en een denim short en je bent klaar om er op uit te gaan. Wanneer je naar het strand of het zwembad gaat dan kan je de Kimono ook prima over een badpak of een bikini dragen, zodat je aan de rand van het zwembad een prettig kledingstuk hebt om even snel 'aan te schieten'.

Je kunt zelf kiezen of je los wilt gaan met veel kleur en een print, of dat je de Kimono wat rustiger wilt houden. Kies de stof die bij jou past! Wij hebben gekozen voor een lekker vrolijke en zomerse stof met bloemen en vlinders in verschillende kleuren waaronder roze en mintgroen. Dit combineerden we met franjeband. Het franjeband is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, voor iedereen wat wils dus!  

 

body-afbeelding-1

 

Benodigde materialen

- Stof 122 x 150 cm (voor maat L)
- Bijpassend garen
- 250 cm franjeband (afhankelijk van de grootte van de kimono)

Werkbeschrijving

1. Knip een rechthoek uit de stof van 122 cm x 150 cm (dit zijn de maten voor een losvallend model met halve mouwen). Let op: dit model is een maat L. Voor een kleiner model adviseren wij de breedte (met de armen gespreid) en de lengte op te meten. Zo kan je beter bepalen welke breedte en lengte het meest geschikt is voor je eigen Kimono. 
2. Zoom de zijkanten van de rechthoek om. Sla hiervoor
de stof 2 maal 1 cm naar binnen en stik door. 
3. Vouw de rechthoek dubbel zodat er een horizontale rechthoek ontstaat. Knip nu de rechthoek doormidden, let op dat je maar één kant doorknipt de achterkant moet dicht blijven.
4. Zoom de naden middenvoor om. Sla hiervoor de stof 2 maal 1 cm naar binnen en stik door.
5. Leg de zijkanten met de goede kanten op elkaar. Stik deze op 1 cm door. Zorg ervoor dat je een derde van de zijkant (aan de bovenkant) vrij houdt, dat zijn je armsgaten.
6. Zoom de onderkant om. Sla hiervoor de stof 2 maal 1 cm naar binnen en stik door.
7. Als laatste stik je het franjeband met een zigzag steek onderaan langs de rand van de Kimono. 

 

Download hier de gratis werkbeschrijving van de Kimono met franjeband



« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 





Reacties
CraftKitchen 6 juli 2015, 09:16uur

Goedemorgen Maroussia! Leuk dat je ons volgt hier op CraftKitchen! Vervelend dat punt 3 niet helemaal duidelijk is. Het is de bedoeling dat je de rechthoek, die je heb uitgeknipt bij punt 1, 1 keer dubbel vouwt door de bovenste helft van de stof over de onderste helft heen te leggen. Neem nu in de breedte van deze rechthoek het midden van de bovenliggende lap van de stof, en knip alleen in deze bovenste lap van beneden naar boven precies over de 'middellijn'. Het punt tot waar je nu hebt geknipt is het deel van de Kimono wat in je nek komt te liggen. Is het op deze manier iets duidelijker? We hopen het! Anders horen we het graag!;-)


Maroussia 3 juli 2015, 18:22uur

Hallo, Ik snap niet helemaal wat de bedoeling is bij punt drie... Groetjes, Maroussia


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer