Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
sjaal-met-franjes

Sjaal met franjes!

12 november 2015
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Alles wat je nodig hebt is stof met een print naar keuze én het franjeband in multi kleuren. Wat deze omslagdoek nog mooier maakt: het franjeband is gemaakt van gerecycled polyester. Dit maakt je creatie hartstikke ecologisch verantwoord!

Voor deze omslagdoek hebben we gekozen voor een wat dikkere jacquard geweven stof die aan beide kanten draagbaar is. Dit maakt op zich voor de uitstraling van de omslagdoek niet uit, maar zorg ervoor dat je de omslagdoek niet dubbel hoeft te maken en dat deze makkelijk af te werken is.

Benodigde Materialen

- 1 lap stof van minimaal 1.40 x 1.00 mtr (afhankelijk van hoe groot je de omslagdoek wilt maken).
- 2.25 mtr Franje in multikleuren 017.1185 kleur 1786 (afhankelijk van hoe lang je schuine kanten van de omslagdoek zijn).


body-afbeelding-1


Werkbeschrijving

Leg de stof vlak neer. Bepaal het midden van de stof en teken dit aan de onderkant af. Trek een lijn van de rechter bovenhoek naar het midden onderaan en vanuit de linker bovenhoek naar het midden onderaan. Knip deze lijnen uit. Nu heb je een driehoek van stof.

Maak een zigzag steek langs alle drie de randen (dit is voor de afwerking en voorkomt dat de stof gaat rafelen). Je kan de drie zijkanten natuulijk ook met een locksteek afwerken, maar dan heb je een lockmachine nodig. Mocht je het niet mooi vinden dat je de zigzag steek of het lock stiksel aan de achterkant blijft zien, dan raden we aan om de drie zijkanten af te werken door ze 1 cm en dan nog een keer 1 cm naar binnen te vouwen, waarna je het geheel doorstikt.

Speldt het franjeband langs de schuine delen van de omslagdoek, doorstikken en de omslagdoek is klaar!

 


werkbeschrijving« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer