Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
schachenmayr-sjaal-verloop-lisanne

Verloop sjaal Lace

door Lisanne Multem
31 oktober 2016
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Lisanne: “Wat kun je toch een hoop met garen..! Toen ik laatst met het CraftKitchen team bij G Brouwer & Zn was voor een overleg, lagen er daar een aantal nieuwe bollen op tafel. Van overleggen komt daarna meestal niet veel meer van ;-) Daarbij lag de nieuwe Schachenmayr Merino Extrafine 285 Lace. Het is een heel mooi dun garen met een bijzonder kleurverloop. De kleuren liggen vrij uiteen maar passen wel heel mooi bij elkaar. Kleur 584 is een mix van donkerblauw, cognac, beige en een beetje mosterd kleuren. Het zijn echte herfstkleuren vind ik zelf”. 

Meestal wordt dit dunne garen gebruikt om sokken van de breien, maar ik brei geen sokken en was wel heel nieuwsgierig naar wat er nog meer met dit dunne garen gemaakt kon worden. Uiteraard kun je er nog veel meer projecten mee breien, maar kun je er ook mee haken..?

Al snel kwam het idee voor een sjaal in me op, maar wat voor één. Mijn collega Lidy maakte al een mooie omslagdoek en zo kwam het idee om een mooie lange rechte sjaal te haken. Het patroon voor deze sjaal is afgeleid van de skoody van Claire, met de parelsteek, die staat in het boek Haakgeluk 2. Daar is hij met dikker garen gehaakt en zit er ook een capuchon aan. Maar dat vond ik niet bij dit dunne garen passen en zo maakte ik mijn eigen variant. Ik heb de sjaal lekker lang gemaakt zodat hij je goed warm houdt ondanks dat het garen dun is.

De sjaal is 2,5 meter lang en kan een aantal keren om je hals en dat staat meteen lekker stoer. Indien gewenst kun je er nog een stoer leren riempje om bevestigen zodat de lange sjaal mooi op zijn plek blijft. Neem ook gerust een kijkje bij de andere kleuren van dit garen, er zitten nog veel meer prachtige tinten tussen.

Ik wens je alvast heel veel plezier met deze mooie sjaal!

Groetjes Lisanne


werkbeschrijving-verloopsjaal


Tags: Sjaal, Haken, Draad en praat, Winter, Blogger« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Schachenmayr Merino Extrafine 285 Lace kleur 584 Jolie 6 bollen
035.9807574
€ 5,95


2.
Pony Haaknaald 3,5 mm
073.44707
€ 1,85


3.
Pony Haaknaald 4 mm
073.44709
€ 1,95


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer