Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
herensjaal Norwool

Herensjaal Norwool

door Lisanne Multem
22 december 2016
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Lisanne: "Het is altijd lastig om iets te maken voor mannen waar ze echt helemaal blij mee zijn. Ze houden niet van kriebeltruien en vesten, maar het is wel heel leuk om iets voor ze te maken waar ze echt iets aan hebben. en ook zij hebben het graag warm in de winter :) Toen ik het prachtige Norwool garen van Durable zag wist ik genoeg. De stoere wol en kleuren past perfect bij stoere mannen!

Zo ging ik aan de slag met deze stoere mannensjaal en ik vind hem echt gaaf geworden. Heel mannelijk! Ik gebuikte in totaal 8 bollen Norwool in de kleur grijs/groen M461. Ik heb de wol met dubbele draad gebreid om een extra stoer effect te krijgen dus daarom zijn het dan wat meer bollen. Als je hem liever met enkele draad maakt, heb je er maar 4 nodig. Dan krijgt de sjaal wel een heel andere look door het dunnere garen.

De sjaal is heel simpel te breien. Je hebt nodig een paar breinaalden van 7 of 8 mm. De sjaal heeft een afmeting van ongeveer 25 cm breed en 1,75 meter lang.

De sjaal is gebreid in een soort patentsteek, dat maakt het een heerlijk werkje want voor je het weet is hij af! Je herhaalt steeds om en om een toer en die afwisseling zorgt ervoor dat het leuk is om de sjaal te breien.

Kijk voor het patroon verderop de werkbeschrijving.

Heel veel plezier met geven ;-)

Liefs Lisanne


Werkbeschrijving Herensjaal« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Norwool kleur M461 Donkergroen Melee 8 bollen
010.62
€ 1,95


2.
Rondbreinaalden 8 mm
022.212212
€ 8,50


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer