Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
Tafelkleed voor moederdag
Liza Veenendaal

Tafelkleed

door Liza Veenendaal
4 mei 2017
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Liza: "Om de eettafel extra mooi aan te kleden bedacht ik me dat het misschien leuk is om zelf een mooi tafelkleed, tafelloper of placemats te maken. Uiteindelijk werd het een tafelkleed. Deze kun je zelf maken van een lap witte stof of je geeft een bestaand tafelkleed een metamorfose. Hoewel ik een echt kleuren mens ben, liet ik me voor deze D.I.Y. inspireren door de kracht van zwart/wit. Ook haalde ik inspiratie uit mooie handlettering en met dit in gedachten ging ik aan de slag.

Om het tafelkleed aan te pakken, maakte ik gebruik van mooi zwart band en een textielstift voor het handletteren. Omdat het handletteren bij mij niet het gewenste resultaat boekt, maakte ik een printable in een sierlijk lettertype. Deze gebruikte ik als onderlegger om over te trekken. Ik typte alle tekstjes die ik op het tafelkleed wilde hebben aan elkaar, zodat ook dit een sierlijk lijnspel zou zijn op het kleed.

De tekst werd: zullen we plezier maken een spelletje doen lekker eten of gewoon gezellig kletsen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen tekst maken. Het lettertype wat ik gebruikte heet Good Karma en dat kun je via Dafont downloaden en gebruiken: http://www.dafont.com/good-karma.font


Werkbeschrijving Tafelkleed voor moederdag« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Restyle Bolletjesband zwart
017.1138 kleur 000


2.
Restyle Golvend sierband zwart
017.235 kleur 000


3.
Marabau Textile painter zwart 1-2 mm
008.011603 kleur 073


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer