Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
Ibiza beach bag

Ibiza beach bag

door Marianne Dekkers
25 juli 2017
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Eerst borduurde ik alle bloemen, en deed dit precies zoals in dit filmpje.
Zoals je ziet: je bepaalt het midden van je bloem, komt met naald en draad van achter naar boven omhoog door je stof/riet heen, laat een grote lus bovenop liggen, en gaat vlak naast het midden weer naar achter met je naald; er blijft nu een lus aan de bovenkant van je werk over.
Je steekt de naald weer van achter naar voren door de stof/het riet van de mand, precies op die afstand van het midden van je bloem, waar jij de rand van je blaadje(s) wilt hebben. Je steekt de naald door de lus die je zojuist bovenop je werk maakte en gaat óver de draad van de lus, vlák achter waar je zojuist de naald omhoog werkte, weer naar achter met je naald. Je zet hiermee als het ware je bloemblaadje vast en hebt nu het eerste bloemblaadje gemaakt. Herhaal dit net zo vaak totdat je bloemetje klaar is. Het is handig eerst de 1e vier bloemblaadjes elk steeds  recht tegenover elkaar te borduren. De volgende 4 blaadjes borduur je dan tussen twee blaadjes in - zo krijg je een mooi bloemetje met 8 blaadjes.

Tussen de bloemblaadjes, langs de buitenrand borduurde ik met een ándere kleur garen franse knoopjes (hier  en hier zie je hoe je dat doet).

Vervolgens maakte ik mijn pompoms (in 2 kleuren) - dit filmpje vond ik handig.
Ik zette m'n pompoms vast met lange draden en die gebruikte ik meteen om m'n kralen op te rijgen. Daardoor kon ik nu m'n pompoms-met-kralen ook met een strikje vastmaken aan de hengsels van m'n mand. Dat laastste deed ik pas nadat ik met vasten om die hengsels met driedubbele draad (1x licht-, 1x donkerroze en 1x oranje) en haaknaald 6 had gehaakt.


Werkbeschrijving Ibiza beach bag« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Clover Pom Pom Maker Groot & Middel
086.3126
€ 8,50


2.
Clover Pom Pom maker Klein & Mini
086.3124
€ 7,50


3.
Durable Cosy fine, diverse kleuren
010.67
€ 2,95


4.
Houten kralen, assortiment
040.11608.1002
€ 2,95


 Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer