Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
omslag-foto-craftkitchen-fb

Handwerkboeken Top 5!

31 juli 2017
deel artikel
Twitter Pinterest FacebookHandwerken is het helemaal! Of je nu houdt van Haken breien, naaien of knutselen… We hebben de mooiste en leukste 5 handwerkboeken voor de zomer op een rijtje gezet voor je.

1. Eindeloos Haken
In dit boek gaat het on het spelen met kleur en garens in combinatie met een breed scala aan haaksteken & patronen. Véél inspiratie voor mooie en unieke haakcreaties, voor zowel de beginnende, als de meer ervaren haker/haakster.

Nieuwe, maar ook vertrouwde patronen en soms zelfs een onverwachte mix van beide zijn gebruikt in de meer dan 20 ontwerpen in dit boek. Aan variatie in projecten ontbreekt het evenmin: omslagdoeken, een vestm een gilet, een kinderponcho, dekens, tassen, kussens, je vindt het allemaal in "Eindeloos Haken".

Door de ruime keuze in stijl, de foto's, de duidelijke patroonomschrijvingen en haakdiagrammen is er eigenlijk maar één vraag: waarmee begin ik het eerst...?! 

De meeste projecten zijn gehaakt in de mooie kleuren die het garen DMC Natura te bieden heeft XL, Medium en Just Cotton, 100% katoen, duurzaam en ecologisch. Andere zijn gemaakt met DMC's prachtige, zachte Woolly van 100% wol, superwash merino. 

Auteur: Marianne Dekkers - Roos - 
Uitgeverij: Tuva

Eindeloos Haken - Marianne Dekkers Roos

2. Macramé nieuwe stijl
Macramé nieuwe stijl! is hét DIY-boek voor iedereen die stijlvolle accessoires wil knopen voor binnen én buiten. Stefanie van Wendel de Joode, bekend van coloursoflife.nl. neemt je in dit boek mee in stapsgewijze beschrijvingen zodat je eenvoudig je eigen (planten)hanger, kussen en keycord kunt macrameeën. In totaal 15 patronen met tips om te variëren tot een heel eigen ontwerp. Ervaring is niet nodig. Iedereen kan aan de slag met deze knoopprojecten!

Auteur:Stefanie van Wendel de Joode - 
Uitgeverij: Kosmos

Macramé nieuwe stijl Stefanie van Wendel de Joode

3. Verwachtingsvol Haken
25 unieke heerlijke haakproject voor moeder en baby. Haak je zwangerschap rond met de allerleukste projecten voor de aanstaande moeder en baby. Kleding en speelgoed voor baby jongens en meisjes, mandjes en kleden om de babykamer aan te kleden, en een lekkere sjaal en luiertasje voor mama. Stijlvolle items waar iedere nieuwe moeder en baby heel erg blij mee zullen zijn! Ook bied het boek, in Nederland goed verkrijgbaren arenalternatieven zoals Schachenmayr en Rowan. 

Auteur: Maaike van Koert - 
Uitgeverij: Edicola Publishing

Verwachtingsvol haken Maaike van Koert 

4. De nieuwe breibijbel
De titel spreekt al voor zich; want in dit boek staat alles wat je altijd al wilde weten over breien. De nieuwe breibijbel bestaat uit een deel stekenpatronen en met technieken. Het overzicht van stekenpatronen beslaat 250 patronen voorzien van geschreven instructies en telpatronen. Aan de orde komen stekenpatronen voor beginners en uitdagende patronen voor gevorgderden, klassieke en traditionele patronen uit de hele wereld en eigentijdse patronen. De patronen zijn onderverdeeld in elf soorten, dus of je u zoekt naar combinaties van recht en averecht,verfijnde en ingewikkelde kantpatronen, gedraaide en structuurpatronen, ribbels, kabels of kleurenwerk - je vindt ze in dit boek.

Het deel met technieken staat boordevol praktische informatie over garens en breinaalden, stekenverhouding en telpatronen. Ook worden hier de basissteken uitgelegd. Door de combinatie van geschreven instructies en heldere illustraties is dit een onmisbaar naslagwerk voor het leren van nieuwe techtnieken en of het ophalen van je kennis

Auteur: Debbie Tomkies - 
Uitgeverij: Librero 

De nieuwe Breibijbel 

5. Gehaakte Mandala's
In Mandala's kun je al je creativiteit kwijt: afwisselen met haaksteken, diverse kleurencombinaties maken en variëren met haakgarens. In Gehaakte mandala's staan 30 mandalapatronen van de beste haakontwerpers. Met ontwerpen van onder andere Arne en Carlos. Alle patronen zijn stapsgewijs beschreven, met handige haakschema's in kleur. Haak deze kleurrijke mandala's!
Met voorbeelden om de gehaakte mandala's te gebruiken voor leuke accessoires, zoals oorbellen of dromenvangers!

Uitgeverij: Kosmos

Gehaakte Mandala's Tags: boeken, Haakboeken, Haken, Breien, Boek, macramé, DIY« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Eindeloos haken
059.19708
€ 17,50


2.
Macramé nieuwe stijl
059.19722
€ 12,50


3.
Verwachtingsvol Haken
059.00250
€ 16,95


4.
De nieuwe Breibijbel
059.86009
€ 9,95


5.
Gehaakte Mandala's
059.19593
€ 9,99


 
Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer