Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
hoop-art-borduren

Hoop art borduren

door Marianne Dekkers
14 september 2017
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Marianne:" Met een creatieve moeder als voortdurende inspiratiebron en voorbeeld, leerde ik als kind al allerlei handwerk technieken. Eén daarvan was borduren en ik vond het heerlijk om te doen. Toen ik als volwassene veel later langzaam de creatieve draad weer oppakte, deed ik dat heel letterlijk door weer te gaan borduren - en ik vond het nog steeds heerlijk om te doen.

Maakte ik destijds uitsluitend borduurwerk met telpatronen en kruissteekjes, tegenwoordig zie ik op social media véél meer en andere borduurtechnieken voorbijkomen: "hoop art" is een ware hype!
Het gaat hier om wat in het Engels "embroidery" heet - als je deze link volgt, kom je de mooiste en leukste voorbeelden daarvan tegen. Een speciale toepassing is het zogenaamde "negative space embroidery", waarbij je hetgeen je wilt laten zien nu juist niet toont met (kruis)steekjes, maar dit er als het ware laat uitspringen door er omheen te borduren.
Ik vond het direct mooi en kon niet wachten om het zelf uit te proberen! En hoe gaaf is het dan, als je het plaatje in je hoofd inderdaad vertaald ziet in een project?
Bovendien vond ik het ook nog eens fijn om te doen: tellen hoeft niet, je steekt bij wijze van spreken maar een end weg met naald en draad. In feite kun je niks fout doen, hoe tof is dat?

Dat ook hierbij de mogelijkheden eindeloos zijn, blijkt wel uit mijn 2e probeersel  - mijn enige probleem is dat ik nu niet meer te stoppen ben - en ik vind zoveel ándere manieren om creatief bezig te zijn óók zo leuk.....

Veel maakplezier!

Marianne xx
© maRRose – Colorful Crochet & Crafts


Werkbeschrijving Hoop Art Borduren« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
Prym Borduurring 15,5 cm
022.611676
€ 5,95


2.
Prym Borduurring 13,5 cm
022.611675
€ 5,50


3.
Borduurstof Aida 14 count 130 cm
088.357
€ 20,45


4.
DMC Mouline borduurgaren diverse kleuren (zie patroon)
011.117MC
€ 1,50


5.
Lilian z canvasstof hartje
069.2003
€ 12,95


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer