Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
Kussen weven

Kussen weven

door Lisanne Multem
16 november 2017
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Lisanne: "Aan mijn eerdere weefprojecten beleefde ik zoveel lol, dat toen de vraag vanuit CraftKitchen kwam wie er wilde weven, ik natuurlijk meteen mijn vinger opstak. Ik vind weven echt geweldig. Je kunt er de meest mooie structuren mee maken.

Tot nu toe maakte ik alleen wandhangers, hele mooie muurstukken met verschillende soorten garen. Ik vind het zo gaaf om XXL wol te combineren met dunner garen. Maar dat heb ik dus al wel een paar keer gedaan. Voor dit CraftKitchen project bedacht ik een nieuwe uitdaging, namelijk weven met 1 soort garen en dan ook nog een garen voor naald 4 mm.

Ik wilde namelijk al een hele tijd een kussen maken en strak geweven kussen in mijn favoriete kleuren. Het Durable Double Four garen leent zich hier uitstekend voor. Wil jij ook zo’n tof kussen DIY-en dat kan! Ik heb ervoor gekozen om het geweven deel op een bestaande kussenhoes te naaien. Ik vind het een mooi effect geven als de achterkant in een stof is, op die manier benadruk je het weefwerk extra.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het gehele kussen (dus voor en achterkant) te weven. Dan heb je ongeveer het dubbele aantal materiaal nodig om te weven."

Klik hier voor de video hoe je het weefraam kunt opspannen


Werkbeschrijving Kussen weven



« Klik hier voor meer creatieve ideeën


Benodigde materialen

ingrediënten


1.
ReStyle Weefraam 56x54cm
082.37
€ 44,95


2.
Durable Double four
Kleuren naar keuze
€ 4,25


3.
Prym Weefnaald
022.131120
€ 3,95


4.
VULLING 250 GRAM
083.28250
€ 5,55


 







Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.




Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer