Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
brandbox-bollen-clair

Voor jou getest: Pom-Pom Maker van Clover

13 maart 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


titelbalk

Hoewel Marieke nog nooit pompons had gemaakt testte zij voor ons, samen met haar 8-jarige dochter Brooke, de pomponmakers uit. Hiervoor gebruikte ze een redelijk dunne wol. "Wanneer je pompons maakt met een dunnere wol kun je het beste een streng maken van 3 a 4 draden," is Marieke's advies. 
Je wikkelt het garen aan beide zijden van de pomponmaker om en sluit de clips goed dicht (foto 1 en 2). Met een scherpe schaar knip je het garen open (foto 3 en 4). Neem een los stuk garen en trek dit om de pomponmaker heen (foto 5).
Marieke legt uit: "Bij het vastbinden moet je het garen goed strak aantrekken en een stevig knoop maken. Als je dit te losjes doet vallen de draadjes er later makkelijk uit."
Open nu de clips en haal de helften van elkaar af (foto 6). Modelleer de pompon met de hand en knip eventuele uitstekende draadjes af. De lange draad waarmee je de pompon hebt vastgeknoopt kun je kort afknippen of lang laten en gebruiken als bevestigingsdraad. Je pompon is klaar!

Werkwijze pomponmaker Clover

Conclusie
Terwijl dochter Brooke nog wat experimenteert met de pomponmaker vertelt Marieke wat haar bevindingen zijn: "Ik heb nog nooit pompons gemaakt op de ouderwetse methode met zo'n kartonnetje, maar ik kan me voorstelllen dat dit een stuk handiger is. Ook voor mijn dochter van 8 jaar is het een handige tool. Het is een lekker stevig apparaatje met een goed ontwerp. Ik ga binnenkort eens op internet kijken wat ik allemaal met pompons kan maken."

Wist je dat...

  • De pomponmaker verkrijgbaar is in verschillende formaten?
  • Je pompons niet alleen kunt verwerken in mutsen en sjaals maar ook op (vilten) tassen, sleutelhangers, tashangers etc.
  • Je pompons ook heel goed een zomerse look kunt geven door het gebruik van katoen.
  • Je met wat lapjes vilt en wiebeloogjes grappige beestjes (wuppies) en poppetjes kunt maken van pompons?
  • Je op de website van Clover heel veel leuke zelfmaakideeën kunt vinden?


Wil je de pomponmakers bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.
 Tags: Clover« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties
Margreet Koedood 23 oktober 2015, 16:57uur

Nemen jullie alle maten mee naar de Kreadoe? Ik heb voor zaterdag kaarten gekocht en ben zeer benieuwd naar de Clover pom pom makers. Waar kan ik jullie vinden op de Kreadoe? mvrgr.


wil kors 20 mei 2014, 19:00uur

waar kan je het kopen .in alkmaar noord holand


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer