Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
zomerse-sjaal-met-pompons

Zomerse sjaal met pompons

13 maart 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Het Italiaanse modehuis Missoni zette een trend met haar grafische patronen. Ook deze zomer zie je dit soort prints weer terug in het modebeeld. Wij maakten van stof in 'Missoni-stijl' een zomerse sjaal afgewerkt met pompons en kwastjes van katoenen garen. Versier de sjaal met mooi band en lint en je hebt vast een leuk item voor het voorjaar in de kast!

Benodigde materialen

  • 1 meter tricot of kantachtige stof (bij voorkeur breder dan 1.50)
  • Biaisband in een bijpassende kleur
  • Sierband in een bijpassend kleur/print
  • Rijggaren
  • Machinegaren in bijpassende kleur
  • Dun katoenen haakgaren in bijpassende kleur
  • Pom-Pom Maker Clover 3,5 cm. doorsnede (art. 086.3124)
  • Borduurnaald met groot oog


foto-sjaal-content

Werkbeschrijving
Wij adviseren je deze werkbeschrijving eerst door te lezen voordat je gaat beginnen.

Knip uit de stof een zo groot mogelijke driehoekvorm.
Stik biaisband met een brede maar fijne zigzagsteek tegen de stofrand (foto 1). Je kunt alleen de zichtbare zomen omstikken of als je het mooi vindt de gehele sjaal. Vouw het biaisband om, leg het sierband erop en rijg in zijn geheel met de hand door (foto 2). Stik dan door met de machine.

Maak van het haakgaren flosjes: neem 4 draden van 20 cm. en vouw er kwastjes van zoals te zien op foto 3 en 4. Trek ze enigzins strak aan en laat een lusje aan de bovenzijde open. Bij de sjaal op de foto zijn kwastjes gemaakt in twee kleuren en om de 14 cm. aangebracht. Bepaal het aantal kwastjes dat je nodig hebt. Zet ze om en om vast aan de rand van het biaisband met een stukje van het haakgaren. Knip de kwastjes af op 5 cm. vanaf de 'knoop'.

Maak pompons zoals beschreven op deze pagina. Voordat je de pompon dichtknoopt haal je door de lus 3 draden katoengaren van elk 30 cm. (foto 5). Trek de draad om de pompon te sluiten stevig aan en maak een dubbele knoop. Maak van de losse draden een vlechtkoordje (foto 6). Naai de pompons aan de vlechtkoordjes vast aan de sjaalpunten, de een iets langer dan de ander voor een speels effect.

Stappenplan Sjaal met pompons

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.


Werkbeschrijving Sjaal met pompons (PDF).


Tags: Sjaal« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer