Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
maak-een-stoere-hoofdband-van-band-it

Maak een stoere hoofdband van Band-It.

23 juni 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Band-It hoofdband met veren.

Benodigde materialen
70 witte - 70 rode - 70 blauwe elastiekjes (art. 0841) - een sluitclipje - veren in rood/wit/blauw/oranje (evt. te sparen via Plus supermarkt of te koop bij HEMA of de hobbywinkel). 


Stappenplan Hoofdband maken met Band-It

Werkbeschrijving

Om de hoofdband te maken heb je alleen de haaknaald nodig en gebruik je niet de loom. Om de hoofdband mooi stevig te maken werk je met dubbele elastiekjes. Neem twee rode elastiekjes en zet ze op je haaknaald, klem er een haakje aan (foto 1). Pak weer twee rode elastiekjes en trek ze door de lus heen (foto 2). Herhaal deze stappen tot je een streng hebt van in totaal 20 x 2 lussen. Zet de eerste en de laatste lussen van de rode streng op de haaknaald (foto 4). Neem twee witte elastiekjes haal ze door beide lussen (foto 5). Maak de witte streng af met in totaal 10 lussen. Zet de laatste lus even vast met een sluitclipje. Steek de haaknaald in de eerste witte lus (foto 6) en haal hier twee witte elastiekjes door (foto 7). Maak hier verder een streng van van in totaal 10 lussen. Je 'sluit' de witte loop door er weer twee blauw elastiekjes door te halen (zoals bij foto 4 en 5). Hiervan maak je ook weer een 'loop'.

Als de rode, witte en blauw loops klaar zijn maak je aan de rode en blauw loop een 'verlengkoord', dit bestaat uit strengen van steeds 5 lussen van 2 elastiekjes. Steek de haaknaald door de tiende lus van de loop (foto 7 en 8) en haal er twee elastiekjes door. Herhaal de stappen, zie voor het kleurenpatroon de grote foto hieronder. Sluit de hoofdband met een sluitclipje (foto 9). 
 
Hoofdband Band-It.

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.   
« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties
hanna 21 juli 2014, 14:44uur

leuk mij ook gelukt!!!!!!


Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer