Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
een-zomerse-ibiza-armband

Een zomerse Ibiza-armband voor jezelf en je vriendin!

13 juli 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


De 'Ibiza bracelet' - ook wel 'Brazilian bracelet' of Copacabana armband genoemd - is de grote zomerhit. Ga aan de slag met bandjes, lintjes en koordjes en leef je uit. Hoe bonter hoe beter! Met behulp van een handig klemmetje hou je ze bij elkaar en kun je elke dag variëren zonder dat je de bandjes hoeft los te knopen.

Op deze pagina laten we verschillende bandjes en technieken zien die je naar hartelust kunt combineren. 

Overzicht bandjes.

Werkbeschrijving vriendschapsarmbandjes
Als je de bandjes wilt bundelen met een klemmetje adviseren wij je 3 a 4 bandjes/lintjes te gebruiken anders wordt de band te breed voor de klem. Meet vantevoren de benodigde lengte van de bandjes die je nodig hebt. Voor een volwassene is dit 15 - 17 cm. (exclusief sluiting en verlengstukje). 

1) Glanzend roze koord met een schelpje.
2) Neem drie stukjes goudkleurig plat koord (art. 6200) van elk 20 cm. en vlecht er een bandje van.
3) Linnenkleurig band met neon-roze randjes (art. 018.7516).
4) Vriendschapsbandje met hartjes geknoopt van neon-borduurgaren in roze en groen. Zie voor uitleg onderaan deze pagina.
5) Satijnen lint in neon-kleuren oranje (art. 018.28300.6) en groen (art. 018.28300.6).
6) Vriendschapsbandje in visgraat gevlochten met neon-borduurgaren. Zie uitleg onderaan deze pagina.
7) Katoenen zigzagband in zomers geel (art. 017.233 kleur 629).
8) Neem het band van voorbeeld 3 en knip twee stukjes van elk 20 cm. Haal ze door het schelpje en knoop ze.
9) Geel band met ingeweven bloemetjes (art. 017.989 kleur 645).
10) Bandje van geel gevlochten koord met roze kraaltjes en een schelpje. Zie uitleg onderaan deze pagina.
11) Aquakleurig elastisch band met schulprandje (art. 790 kleur 287).
12) Koord omwikkeld met gekleurd borduurgaren en vrolijke kwastjes. Zie uitleg onderaan deze pagina.

Op onderstaande foto's kun je zien hoe we armbanden hebben samengesteld door de bandjes, lintjes en koordjes te combineren.

Ibiza armband multicolor

Ibiza-armband multicolor.

Ibiza armband geel

Ibiza-armband geel.

Ibiza armband groen roze

Ibiza-armband groen-roze.

Uitleg bandje 1

Stappenplan Bandje 1


Neem twee stukjes roze glanzend koord van elk 20 cm. (P750, kleur 786) en een schelpje (art. 3363). Haal ze door de schelp en trek door.

Uitleg bandje 4
Voor het maken van het hartjesarmbandje maakten wij gebruik van de My Friendship Bracelet Maker. Het patroon kun je onderaan deze pagina downloaden.

Uitleg bandje 6

Stappenplan Bandje 6

Wij hebben dit visgraatbandje gemaakt met behulp van de My Friendship Bracelet Maker (MyFBM). Met de MyFBM blijven alle strengen netjes op hun plaats en hou je overzicht.
Neem 9 strengen neon-borduurgaren van elk 50 cm. (van elke kleur 3): roze, geel en blauw (Les Fluos van DMC). Vouw ze dubbel en maak een knoop met een lus. Zet de lus vast op de MyFBM en verdeel het garen zoals op foto 1. Haal de buitenste strengen (geel) naar binnen (foto 2). Haal dan weer de buitenste strengen (roze) naar binnen (foto 3). Schuif alle draden één  stand op naar buiten en pak dan de buitenste strengen (aqua) en haal die naar het midden. Weef zo door tot je bandje lang genoeg is. Zet de uiteinden van het bandje vast door er een stukje garen omheen te knopen.

Uitleg bandje 10 

Stappenplan Bandje 10

Neem drie stukjes geel katoenen koord (art. 019.126 kleur 645) van elk 30 cm. en 6 felroze kraaltjes (het koord moet door de opening kunnen). Haal de koordjes door het schelpje waarbij je éen overlangs en één onderlangs haalt zodat het schelpje 'klem' zit tussen de koordjes. Rijg de kraaltjes aan weerszijden van de schelp aan het middelste koordje (foto 2). Vlecht een stukje 'gewoon' van 3 a 4 cm. en vlecht dan drie kraaltjes mee (zie foto 3). Vlecht na het derde kraaltje 'gewoon' door tot het bandje lang genoeg is. 

Uitleg bandje 12 

Stappenplan Bandje 12

Neem een stuk wit koord (art. 019.120) en wikkel met behulp van textiellijm borduurgaren strak om het koord (foto 1 en 2).
Flosje maken: neem een stukje roze neon-borduurgaren en wikkel zo'n vijf keer om een vork. Knoop een stuk geel borduurgaren om de bundel en knip de bundel aan de onderzijde door (foto 3 en 4). Haal met een borduurnaald de uiteinden van het gele garen aan weerszijden door het flosje (foto 5). Knoop vervolgens met de gele draad het flosje vast aan het bandje.

Werkbeschrijving bandjes bundelen
Als de bandjes van je keuze klaar zijn is het tijd ze te bundelen. Neem de uiteinden bij elkaar en naai ze met de hand of de machine met een grove steek aan elkaar vast zodat ze niet kunnen verschuiven. 
Je hebt nodig 2 x een metalen klemsluiting (art. 016.10609.20), een slotje) en ringetjes om de sluiting te verlengen (beide Gütermann) en textiellijm. Doe wat lijm in de klemmen en schuif de uiteinden van de bandjes erin. Met behulp van een hamer of nijptang kun je de klemmen dichtknijpen (doe dit voorzichtig en met beleid). Bevestig de ringetjes en het slotje aan de klemmetjes.

Wist je dat...

  • Voor het knopen van bandjes de My Friendship Bracelet Maker een superhandig hulpmiddel is? Kijk voor meer informatie op myfbm.com.
  • Er speciaal voor het knopen van vriendschapsarmbandjes hele mooie sets met borduurgaren verkrijgbaar zijn zoals met metallic garen of in neon-kleuren?
  • Er hele leuke boekjes verkrijgbaar zijn met mooie patronen van vriendschapsarmbandjes? Zoals Vriendschapsbandjes Knopen van Margriet Kors en Bracelets geweven door jou van Elke Eder.
  • Je op de website van myfbm.com nog veel meer leuke gratis patronen kunt vinden om vriendschapsarmbandjes te vlechten?

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.    
De My Friendship Bracelet Maker

Borduurgaren in neon-kleuren van DMC.


Werkbeschrijving Ibiza armbandjes (PDF). Werkbeschrijving Hartjesarmband knopen (PDF).« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 


Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer