Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
houten-labels-om-te-decoreren

Houten labels als sfeervol accent

30 juli 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Deze houten labels kun je blank laten voor een mooi basic effect. Of beplak ze met zelfklevende stof voor een romantisch tintje. 

De houten labels zijn te koop in twee varianten:
- als een set van drie stuks met daarin een hartje, een bloem en een rondje (art. 087.1049).
- als een set van drie stuks met daarin rechthoekige labels op verschillende wijze afgerond: een punt, afgerond en vierkant (art. 087.1048).
Het is leuk om deze twee sets te combineren zoals wij gedaan hebben in onderstaande voorbeelden.

Slinger met houten labels. 
 
Houten slingertje
Dit lieve houten slingertje maak je behulp van twee sets labels (art. 087.1049), zwart-wit 'baker twine' (HEMA) en wit katoenen (haak)garen (MyBoshi). Neem een dikke stop- of borduurnaald die je door de gaatjes kunt halen en borduur met haakkatoen de gewenste letters op de labels. Rijg het 'baker twine' door de labels en maak steeds een knoopje in de lus. 

Tip: hang het slingertje aan een wandplankje, een letterbakje of op een deur. In combinatie met ander garen en touw kun je er ook een naam- of geboorteslingertje van maken. 


Cadeaulabel en tashanger

Cadeaulabel
Maak van een cadeau een persoonlijk geschenk versierd met een houten label. Neem een rechthoekig label (uit de set art. 087.1048) en verf het wit met acrylverf. Neem een stukje rood katoenen haakgaren of twee strengen rood borduurgaren en borduur met een stop- of borduurnaald een kruisje. Pak het cadeau in één stijl in met roodgeruit pakpapier, rood-wit 'baker twine' en lint 'LOVE' (art. 018.7466).

Tashanger
Als je de labels blank laat combineren ze erg mooi met zwart-wit-tinten. Leuk om een tas- of sleutelhanger mee te maken. Voor jezelf of als cadeau!
Neem een rechthoekig label en een hartvormige en borduur er met katoenen (haak)garen (MyBoshi) initialen op. Neem drie soorten lint in zwart-wit tinten en een karabijnhaak (art. 016.10.20) en bevestig de labels en de lintjes aan de haak.

Labels en ketting

Labels met stof
De houten labels kun je makkelijk bekleden met zelfklevende stof (art. 069.1123). Borduur er initialen op in bijpassende kleuren en maak het af in stijl met koord, lint en satijnen strikjes. 

Ketting met hartje 
Neem borduurgaren in hippe neonkleuren (serie 'Les Fluos' van DMC) en vlecht er een kettingkoord van. Met een dubbele streng borduurgaren kun je een letter op het label borduren. Hang het label aan het kettingkoord en versier eventueel verder met hippe veertjes of kraaltjes.

Wist je dat...

  • Er in deze serie ook houten kapstokjes zijn waar je letters op kunt borduren? Ze zijn in twee varianten verkrijgbaar (art.nr. 087.1046 en 087.1047).
  • Er ook mobiles verkrijgbaar zijn van MDF om helemaal in je eigen stijl te decoreren (art. 087.1045).

Op onderstaande foto's zie je een voorbeeld van beide artikelen.
 
Kapstokje en mobile van MDF.

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.   
 

Werkbeschrijving Houten labels (PDF).« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer