Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
vlaggenstokjes

Vlaggenstokjes

2 augustus 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Van deze vlaggenstokjes krijg je direct een heerlijk zomers gevoel. Neem een vrolijke gekleurde plastic teil of een zinken emmer gevuld met zand en steek ze erin. Hoe bonter hoe beter!

Benodigde materialen
Een set kleine bamboestokjes (Praxis) - Lapjes stof in diverse rood-wit tinten ReStyle: gestipt, geruit, gebloemd en geweven (art. 069.9003.722 / 069.9000.722 / 069.9008.722 / 069.9012.722) – Kanten lint in rood en wit (art. 099.4337. kleur 089 en 722) - Rood geruit lint (art. 018.7126.10 - Rood gestipt lint (art. 018.7398) - Textiellijm Gutermann (art. 002.705454) – Chemage en kwast – Kartelschaar.

Werkbeschrijving
Wij adviseren je deze werkbeschrijving eerst door te lezen voordat je gaat beginnen.
Neem het patroon over van patroonblad A (zie onderaan deze pagina). Speld het patroon vast op de verkeerde kant van de stof. Smeer rondom het patroon een laagje Chemage op de stof met een marge van 1 cm. Laat de Chemage drogen en knip dan met een zigzagschaar het puntvlaggetje uit de stof (zie ook werkbeschrijving Lemonade Jars).

Lijm het vlaggetje met behulp van textiellijm rond het bamboestokje, ongeveer 6 cm. vanaf de bovenkant. Klem eventueel met drie knijpers de stof goed om het stokje om te drogen. Maak een serie vlaggetjes met gemixte stofjes en versier de vlaggenstofjes verder met lint en kant.

Vlaggetje Close Up

Tips

  • Neem een rode teil of zinken emmer en vul deze met zand. Steek hier de vlaggetjes in.
  • Een teil met deze kleine vlaggenstokje staan leuk op een tafel of een in een kleine setting. Ga je voor een groots effect, neem dan grote bamboestokken en maak de vlaggen groter.
  • Deze vlaggen zijn ook de perfecte versiering voor een bruiloft of babyshower: maak ze dan van witte (kanten) en doorzichtige stoffen in combinatie met goud of zilver of in geval van een kraamfeest in roze- of blauwtinten.
     

Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten. 


Werkbeschrijving Vlaggenstokjes (PDF). Patroonblad A Vlaggenstokje (PDF).« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer