Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
lemonade-jars

Lemonade Jars

2 augustus 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Je kunt tegenwoordig de lekkerste (biologische) limonadesiroop kopen en deze verder naar je eigen smaak verrijken met vers fruit en muntblaadjes. Het is niet alleen gezond en lekker, het staat ook nog eens heel decoratief als je de limonade serveert in grote glazen bekers en kannen. Leuk om te maken voor een tuinfeest of picnic-party!

Benodigde materialen
Jampotten met decoratief reliëf (0,5 l. Blokker) - Lapjes stof in rood-wittinten ReStyle: gestipt, geruit en gebloemd (art. 069.9003.722 / 069.9000.722 / 069.9008.722) - Elastiekjes - Kanten lint in rood en wit (art. 099.4337. kleur 089 en 722) - Rood geruit lint (art. 018.7126.10) - Rood gestipt lint (art. 018.7398) - Chemage en kwast – Schulprandschaar.

Stappenplan Lemonade Jar (PDF). 

Werkbeschrijving
Wij adviseren je deze werkbeschrijving eerst door te lezen voordat je gaat beginnen. 
Neem het patroon over van patroonblad A (onderaan deze pagina). Speld de cirkelvorm op de verkeerde kant van de stof. Smeer rondom het patroon een laagje Chemage met een marge van 1 cm. (foto 1). Laat de Chemage drogen en knip dan met de schulprandschaar de cirkelvorm uit (foto 2). Maak met een priem een gat in de deksel (foto 3). Maak voorzicht een evengroot gat in het midden van de stof: smeer eerst een beetje Chemage op de betreffende plek en knip voorzichtig een cirkel uit de stof. Trek de stof over deksel en zet vast met een elastiekje. 
Neem een stuk lint en versier daarmee de deksels. Serveren met rood-witte rietjes (Pipoos).

Fruitlimonade maken
Deze fruitige limonade kun je het beste een avond vantevoren klaarmaken. Het fruit en de munt kunnen dan lekker ‘intrekken’ en het drankje is heerlijk koel! Als je de gevulde 'lemonade jars' eerst nog moet vervoeren, trek dan wat cellofaan tussen de deksel en de pot. 

Recept fruitlimonade: Maak limonade op basis van bijvoorbeeld Belvoir Raspberry & Lemon Cordial (Albert Heijn), voeg hier verse vruchtjes aan toe zoals frambozen, bramen, zwarte bessen. Doe er wat verse muntblaadjes bij.

Tips

  • Serveer je de limonade thuis, vul dan een grote glazen kan of ‘limonadetank’ met deze drank. Versier de glazen pot ook met kant en lintjes.
  • Maak je meerdere soorten limonade, hang er dan labels aan met de ingrediënten erop. Zoals deze mooie blankhouten labels om zelf te decoreren. 


Wil je deze materialen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.
 


Werkbeschrijving Lemonade Jars (PDF). Patroonblad A Lemonade Jar (PDF).« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer