Instagram Youtube Pinterest Facebook
Menu
brandbox-bollen-clair

Voor jou getest: de Breiring

17 maart 2014
deel artikel
Twitter Pinterest Facebook


Gebruikerstest Groovy Knitter

Leontina Burgers testte voor ons de 'Groovy Knitter'. In het dagelijks leven is Leontina communicatie-adviseur en in haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Met Hoooked Zpagetti haakte ze al verschillende woonaccessoires en daarnaast houdt ze van naaien en knutselen, al dan niet met de kinderen. 

Punniken
'Mijn dochter Eefje van 11 heeft onlangs een breiring gekocht, dus ik was al enigzins bekend met het principe, vertelt Leontina. 'Breien met
 een breiring is eigenlijk te vergelijken met het ouderwetse punniken van vroeger met het verschil dat je er echt mee kunt (rond)breien. Het lijkt me leuk om er een lampenkap mee te maken'.

Kwaliteit
Bij het opzetten merkte Leontina direct kwaliteitsverschil tussen de 'Groovy Knitter' en de breiring van het onbekende merk. 'De haak om de lusjes over te halen is veel steviger en de pinnetjes van de ring springen er niet om de haverklap uit. Ga je de breiring intensief gebruiken dan kun je overwegen er een meer ergonomische haak bij te kopen'.
Verder was het even zoeken naar het juiste garen voor de breiring: 'Ik heb uiteindelijk garen van MyBoshi gebruikt en heb deze dubbeldraads opgezet voor een mooi vol effect. Het is toch een kwestie van uitproberen en ervaring opdoen'.
 

Hoe werkt de breiring?

Zo werkt het
Zet een draad op aan het beginpunt (foto 1). Wikkel de draad om de pinnen de ring rond en maak nog een tweede rij erboven. Trek nu de onderste lusjes over de pin heen (foto 6) de hele ring rond. Herhaal deze stappen totdat je een breiwerk hebt dat hoog/groot genoeg is. Voor het afhechten kun je het beste een dikke haaknaald gebruiken (foto 7-9). Haal een lus van de ring en steek hier de haaknaald door. Trek de draad erdoor, haak twee losse steken en haal de volgende lus van de ring. Ga zo verder de ring rond.

Conclusie
'Ik vind de breiring een erg handig apparaat. Zeker als je, zoals ik, een beginnende breier bent. Het kan eigenlijk niet fout gaan en je hebt toch meteen resultaat! Zelfs mijn dochter kan er zo mee aan de slag. Ik moest even uitzoeken hoe ik het breiwerk af moest hechten, maar daar zijn handige filmpjes op YouTube voor!" 

Wist je dat...

  • De breiringen in verschillende maten verkrijgbaar zijn?
  • Er ook 'langwerpige' breiringen zijn waar je bijvoorbeeld sjaals mee kunt breien?
  • Je met een breiring niet alleen een muts of col kunt breien (of een lampenkap) maar ook poncho's, topjes, sokken, truien etc.
  • Er verschillende boeken zijn geschreven met leuke patronen speciaal voor de breiring?
     

Wil je de breiringen bekijken of kopen? Informeer naar een verkoopadres bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf zoeken in onze lijst met verkooppunten.  Tags: Breiring, Breien« Klik hier voor meer creatieve ideeën


 

Reacties

Nog geen reacties aanwezig op dit blogitem.
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden, omdat het formulier nog niet (helemaal) correct is ingevuld.

    Reageer